Team Activity at Be Virtual

Leestijd: 1 minuut
2017-05-09

Twee weken terug gingen we met het team van Music Connects Be Virtual een bezoekje brengen. Ik moet toegeven dat ik er eerst wat tegenop zag. Horrorfilms zijn niet echt aan mij besteed en als ik ze uiteindelijk dan toch bekijk is het telkens met een klein hartje en af en toe wat gegil. Zombies die op je af komen gelopen was dus niet het tofste vooruitzicht maar als enige vrouw tussen 3 stoere mannen wil je natuurlijk niet onderdoen.

Gelukkig had de tutorial die je gratis mag doorlopen niets met zombies te maken en kon ik in deze zombie-loze omgeving eerst rustig de kneepjes van het vak aanleren. Het was meteen een fantastische start. Niet noodzakelijk omdat deze virtuele realiteit super is – hoewel de robot die je hierdoor loodst best charmant is – maar gewoon omdat het mijn allereerste ervaring met virtual reality was. Zo gek had ik het gewoon niet verwacht. Je bevindt je echt in een andere wereld. Bewonderend keek ik de ruimte rond. Giechelend als een klein meisje wanneer ik mijn controllers gebruikte om ballonnen op te blazen en vervolgens in het rond te slaan.

The Cave

Dit was natuurlijk maar een test en geen effectieve game. Toen iedereen de introductie doorlopen had, besloten we The Cave uit te proberen. Ik zeg er wel meteen bij: reken niet op Quinten, de zaakvoerder, om je gerust te stellen over het zombiespel. Veel moeite om te verbergen dat het griezelig is, doet hij niet. We werden elk 8 minuten lang ondergedompeld in deze angstaanjagende wereld waar je levend lokaas bent voor de doden. Voor mij persoonlijk, was het soms een hele klus om binnen het raster te blijven dat de muren van de zaal aangaf. Aangevallen door kleine, grote en soms zelf maar halve zombies, sprong ik regelmatig de lucht. Ze kwamen van links, rechts, voor, achter en soms zelfs boven mij! Uiteindelijk kon ik met een schotprecisie van 71% zeker tevreden zijn op mijn eerste VR-resultaat.

Daarnaast was het ook leerrijk want mocht het verhaal van The Walking Dead zich plots in het echt voordoen, weten we nu sinds kort dat Gilles ons de beste overlevingskansen biedt. Ook een zaklamp kan echt nuttig zijn… als je ze niet vergeet aan te zetten. Kortom het was een memorabele ervaring! Een echte aanrader voor iedereen! Allen naar Be Virtual toe!

Nikki Schelfhout - Music Connects
Geschreven door Nikki Schelfhout
Managing Partner
Getagd met , ,