MUZIQ 2018 – De nabeschouwing

Leestijd: 3 minuten
2018-03-24

MUZIQ van A tot Z

Na lang voorbereiden, wekelijks vergaderen en uitgebreid zoeken achter de allerleukste quizvragen, was het afgelopen maandag eindelijk zover: MUZIQ, editie 2! Het moment waar zowel Music Connects maar ook ikzelf als presentatrice, lang hebben naar uitgekeken. Net als vorig jaar zorgde Music Connects opnieuw voor de ideale combinatie van sfeer en gezelligheid, goede muziek en een uitdagende quiz. Een supersterke editie, als je het mij vraagt maar ik geef toe dat ik misschien wat bevooroordeeld kan zijn.

Goed begonnen is half gewonnen

Als jullie trouw onze blog lezen, weten jullie dit waarschijnlijk wel maar binnen Music Connects is er afgelopen jaar heel wat veranderd. Een van deze veranderingen is onze nieuwe decoratieverantwoordelijke, Ilanja Van Zandycke. Momenteel volgt Ilanja stage bij Wonder Productions in het Verenigd Koninkrijk maar ze kwam speciaal voor MUZIQ terug om ervoor te zorgen dat de volledige decoratie tiptop in orde was. Van partituurbloemen, tot cassette-theelichtjes van wist-dat-je’s tot LP-kommetjes. De link met muziek, vond je dit jaar nergens niet terug. Niet enkel Ilanja maar het hele eventteam van Music Connects droeg meer dan zijn steentje bij aan deze editie. De quizvragen en bijhorende presentatie zaten goed in elkaar, het licht en geluid was on point en ook de catering stelde niet teleur. Je kon de allernieuwste biertjes van Kerel proeven en daarnaast ook genieten van huisgemaakte wraps. Daarnaast kreeg Music Connects ook hulp van twee topstagiaires, Camille en Chaïmae, dus ook een special thanks to them!

Daar zit muziek in

Na een nagenoeg perfecte voorbereiding kon MUZIQ eindelijk van start. Eén voor één namen de teams hun plekje in de zaal in en slechts een kwartiertje later dan voorzien kon de quiz beginnen. Voor een publiek met alleen maar stralende gezichten was het voor mij zeer aangenaam presenteren. Soms eens een fronsend voorhoofd, af en toe eens een kleine zucht. De quizvragen waren zeker en vast geen lachertje maar geen uitdaging te groot voor onze enthousiaste deelnemers. Het optreden van Paul Taggart, die naast enkele live fragmenten tijdens de quiz, ook zijn eigen nummers bracht gedurende de pauze, was een knaller van formaat. Uitspraken als “Sterke artiest!”, “Mooi stem-kleur” waren enkele complimenten die achteraf de ronde deden. Na de set van Paul, volgden nog vier quizronden waaronder eentje over de 80’s. Het eerste tipje van de sluier van wat komen zou… Voor men het wist was de quiz afgelopen en was het tijd om winnaars aan te kondigen. De bierprijs bestond uit een proefpakket Kerel en ging naar team “Robbe had da geweten”. Ditzelfde team wist ook de derde prijs binnen te halen, namelijk vier waardebonnen voor 8tea5 waarmee ze de heerlijke bubble teas mogen gaan proeven. Het tweede team “The Simple Minds” kreeg een waardebon voor het net heropende Wraps and Soups en de uiteindelijke winnaar van de avond “Herman Van Molle en de Jan Becausers” ging naar huis met het enige echte BIOSK8OP-pakket, dat hen een zeteltje oplevert voor een van onze filmvertoningen, inclusief food & drinks.

Tot op de draad versleten

Enkele teams bleven nog iets drinken maar toen het laatste team de deuren achter zich sloot, moest het grote werk nog beginnen, de afbraak. Ons team vloog er vol goede moed in en voor we het wisten was het 3.00 ’s ochtends en zag de zaal er weer picobello uit. Er werd nog een glas gedronken op de succesvolle afloop van MUZIQ en de verjaardag van Managing Partner, Angelo Vandamme. Uiteindelijk kroop iedereen uitgeput maar tevreden in zijn bed.

In kannen en in kruiken

Ik denk dat ik voor iedereen, zowel bezoekers als medewerkers, mag spreken als ik zeg dat MUZIQ alles was wat het moest zijn. Een gezellige en vernieuwende quiz met goede livemuziek! Graag bedanken wij nog even iedereen die meewerkte aan deze productie, alsook de partners en onze fantastisch artiest Paul Taggart. De boeken van MUZIQ gaan voorlopig weer dicht maar Music Connects plant niet stil te zitten… Er wordt nu al keihard gewerkt voor ons volgende event: BIOSK8OP. Tot dan!

Nikki Schelfhout - Music Connects
Geschreven door Nikki Schelfhout
Content Writer
Getagd met , ,