Wie zijn We en Wat doen We

Music Connects is een bloeiende starter met een missie: getalenteerde artiesten tijdens hun groeifase ondersteunen zodat ze zich opnieuw volledig kunnen focussen op de essentie van het muzikantenbestaan: muziek maken.

“Ik ben een jonge muzikant en speel in twee bands met eigen nummers. Mijn grootste frustratie is de marketing. Als je als band geen sociale media hebt met professionele audio en video, tel je niet mee. Het beheer van die social media is een dagtaak op zich.”
– Thomas Baert (Radio Barbã)

Zoals Thomas aanhaalt, zijn artiesten haast verplicht om tijd en geld te steken in marketingstrategieën, websites ontwerpen, netwerken onderhouden en promo-events opzetten, terwijl ze net zouden moeten investeren in degelijke instrumenten of studiotijd. We spreken hier dan nog niet eens over alle administratieve, boekhoudkundige en wettelijke verplichtingen waar artiesten mee geconfronteerd worden. Daar komt ook nog eens bij dat een goeie muzikant niet noodzakelijk over de nodige kennis van marketing of management beschikt. Vaak ontstaat er een soort vicieuze cirkel van ‘trial and error’ die erg tijdrovend is. Ze proberen iets uit, om dan tot de conclusie te komen dat het eigenlijk niet (genoeg) opbrengt. Ze verliezen kostbare uren die beter benut konden worden.

Discover the Alternative

Bookings en management uit handen geven is voor veel beginnende artiesten natuurlijk onmenselijk duur, aangezien ze meestal nog geen kapitaal opgebouwd hebben. Daarom biedt Music Connects een alternatief aan dat twee keer voordelig is. Enerzijds helpen we artiesten vooruit door de administratieve rompslomp op ons te nemen. Anderzijds zorgen we door onze unieke focus qua events ook voor meer return, zowel financieel als op vlak van naamsbekendheid.

Door artiesten te programmeren op sport-, bedrijfs- of culturele events waar muziek een perfecte aanvulling vormt op een niet-muzikaal hoofdprogramma, kunnen de muzikanten op een professioneel georganiseerd gebeuren een volwaardig optreden spelen. Daarnaast bereiken ze ook meteen een volledig nieuw doelpubliek en krijgen ze extra fans die hen anders misschien nooit ontdekt zouden hebben, mochten ze in de schaduw van een headliner gestaan hebben. We zijn niet bang om hiervoor alle registers open te trekken en durven op zoek gaan naar fans op plaatsen waar niemand ooit eerder gezocht heeft.

Uiteraard vertrekken we altijd vanuit de wensen van de artiest: wat vinden ze belangrijk, waar willen ze vooral aan werken en waar willen ze naartoe groeien? Duurzame samenwerkingen zijn onze prioriteit en we staan steeds open voor feedback om zo tot het best mogelijke resultaat te komen. Music Connects wil ervoor zorgen dat talent niet verloren gaat door verplichtingen die losstaan van het artistieke aspect. We geloven er dan ook heilig in dat kleinere artiesten ook recht hebben op goed management en een exponentiële groeifase. Daarbij willen wij hen helpen, want het kan ook anders: discover the alternative.

Geschreven door
Content Writer

Heb je een vraag of een opmerking die je graag kwijt wil?

Stuur ons een e-mail via onderstaand formulier en we behandelen je bericht zo snel mogelijk!