BIOSKOOP lokt Mensen naar het Keizerpark

Het is al enkele maanden geleden sinds onze eerste editie van BIOSKOOP maar we blikken toch nog graag even terug op ons eerste open air event. Niet alleen wij maar ook Lou Wizard De Lange, student Journalistiek op Arteveldehogeschool zag het allemaal gebeuren en knoopte het gesprek aan met Angelo Vandamme, Managing Partner bij Music Connects. Wat er allemaal gezegd werd, lees je in onderstaande samenvatting.

Music Connects bracht op drie en vier mei in het Keizerpark de eighties weer tot leven met een open air cinema en tal van randactiviteiten. Onder een felle zon kwam jong en oud samen in het park. “Als je dit ziet zou je het ieder weekend willen doen”, zegt Angelo. “Met Music Connects zetten we ons in om minder bekende artiesten, bands en DJ’s een podiumplaats te geven op evenementen waar de muziek net niet de hoofdrol speelt,” verduidelijkt hij, “omdat mensen vaak te kritisch zijn over open podia en voorprogramma’s.”

BIOSKOOP was een evenement waar je echt niet naast kon kijken als toevallige passant. Zo zijn er fietsers die even afstapten en twijfelachtig keken naar het hele gebeuren, de bezoekers die speciaal richting Keizerpark kwamen om een optreden mee te pikken of deel te nemen aan de aerobicssessie. Het grote projectiescherm, de bar en foodtruck creëerden een originele sfeer net naast de bekende fietsersbrug van het Keizerpark en maakten het plaatje compleet.
Ook twee van de bezoekers hadden een babbel met Lou Wizard en vertelden hoe ze het evenement beleefden. Lien Temmerman was alvast enthousiast en deelde met plezier haar ervaring.“

Het zotte eraan vind ik dat met die brug, die treden in het gras en dan die zonsondergang… deze locatie is precies gemaakt om een open air cinema te organiseren! Ik ben hier gisterenavond langsgekomen om even te ontspannen in het park. Deze middag kwamen we terug naar hier om mee te doen aan de eighties aerobics, we dachten wat onnozel te komen doen maar het was eigenlijk zeer intensief. Ideaal weer om even goed te zweten en dan rustig in het gras met wat muziek op de achtergrond af te wachten tot de film van vanavond.

“Wreed wijs.” benadrukt Dimitri Deman “Het concept is echt goed met die eighties muziek hier in het Keizerpark. Het is hier sowieso al de max maar het evenement geeft het nog die extra schwung.” De hele namiddag leefde het park. Kinderen dansten vrolijk in het rond en het ene na het andere typische hitje uit de eighties werd afgespeeld. De twee bands van zaterdag, Korinthians en Sinews, grepen hun kans om het aanwezige publiek te overtuigen met wat zij te brengen hadden. “Ik vind het initiatief super, zo krijgen zij ook een kans. Alleen begrijp ik die link niet tussen de eighties en de bands.” Vulde Dimitri Deman nog aan. De bands kwamen inderdaad niet uit de jaren 80 maar ze vonden er wel hun inspiratie. Music Connects neemt in ieder geval de feedback mee naar volgend jaar.

Van een eighties muziekfestivalletje, transformeerde BIOSKOOP plots naar een stille en aandachtige gevulde bioscoop. Zo snel kan het gaan als je een beamer plaatst even groot als het meisje dat er de hele middag speelde met haar hoelahoep en een eighties klassieker oplegt zoals “Batman” of “The Breakfast Club”. Angelo Vandamme legde uit hoe het concept werd uitgewerkt.

Het is eigenlijk best grappig hoe dit evenement tot stand is gekomen. Tijdens een van onze brainstormsessies kwam het ene teamlid met het idee om een open air cinema te organiseren, iemand wou een zomerbar en nog een andere persoon had dan vooral het idee van een ‘back tot the eighties’-gevoel. Ik weet niet meer precies hoe het kwam maar uiteindelijk waren we het unaniem eens om alle elementen in één evenement te gooien. Toen we op een dag in het Keizerpark terechtkwamen voor onze teambuilding, zagen we het meteen: dit is de locatie.”

We bedanken Lou Wizard voor deze blog en de vele leuke reacties die hij verzamelde! En hopelijk zien we jullie de terug op de volgende editie van BIOSKOOP of op een van onze andere toekomstige events!

Geschreven door
Angelo Vandamme
Managing Director

Heb je een vraag of een opmerking die je graag kwijt wil?

Stuur ons een e-mail via onderstaand formulier en we behandelen je bericht zo snel mogelijk!