Is het alweer nieuwjaar?

Music Connects heeft – naar jaarlijkse gewoonte – afgelopen jaar opnieuw niet stil gezeten. We slaagden erin 3 van onze eigen concepten te organiseren op uiteenlopende locaties met diverse partners voor heel wat enthousiaste bezoekers. Was jij op alle drie onze events aanwezig? Of heb je toch eentje gemist? Hoe dan ook, ontdek hieronder hoe 2018 eruit zag en wat het plan is voor 2019!

MUZIQ – EVERYTHING BUT AN ORDINARY QUIZ

Een interactieve muziekquiz met live geluidsfragmenten – De tweede editie van MUZIQ zorgde opnieuw voor een gezellige avond waar de muziekkennis van zowel kenners, als liefhebbers werd getest. Het live optreden van Paul Taggart viel in de smaak en de quizvragen waren net uitdagend genoeg. “Herman Van Molle en de Jan Becausers” kroonden zich tot winnaar en werden getrakteerd op een Full 80’s Experience op BIOSKOOP.

 • MUZIQ 2018 - Music Connects
 • MUZIQ 2018 - Music Connects
 • MUZIQ 2018 - Music Connects

Neem er al even je agenda bij want op vrijdag 29 maart 2019 volgt de derde editie van MUZIQ! Een eerste grote aanpassing is de datum. Heel wat mensen lieten vallen dat het toch niet zo evident is om te quizzen op een weekdag, ondanks het rustige karakter van het event en daarom valt MUZIQ vanaf nu op vrijdag. Ook onze afterquizbar zal hierdoor iets langer kunnen openblijven en zo is het weekend meteen ook ingezet.

 • MUZIQ 2018 - Music Connects
 • MUZIQ 2018 - Music Connects
 • MUZIQ 2018 - Music Connects

Daarnaast zullen de bezoekers van vorige edities nog een tweede aanpassing ontdekken via de ‘personal invites’. Omdat de plaatsen bij MUZIQ beperkt zijn tot 16 teams, krijgen ze de kans zich te registreren voordat de ticketverkoop start. Zoals bij vele starters, kreeg ook Music Connects heel wat steun van familie en vrienden. Op deze manier willen we hen bedanken en hopen we dat ze er opnieuw bij kunnen zijn in 2019.

BIOSKOOP – MUCH MORE THAN MOVIES

Een eighties openlucht cinema met tal van randactiviteiten – Op 3 en 4 mei transformeerde Music Connects het Keizerpark in Gent en tot op vandaag stralen we – net zoals het zonnetje toen – als we terugkijken naar de foto’s. Een gezellige drukte verzamelde zich voor The Breakfast Club en de originele Batman maar ook de verschillende optredens, foodtrucks en workshops konden op een enthousiast publiek rekenen.

 • BIOSKOOP 2018 - Music Connects
 • BIOSKOOP 2018 - Music Connects
 • BIOSKOOP 2018 - Music Connects

Gezien de vele complimenten van onze bezoekers, zou het erg ondankbaar zijn geen tweede editie te organiseren. Er komt dus sowieso een tweede editie in 2019, waarschijnlijk op het einde van mei. Meer nog, door de vele aanwezige jonge spruiten die afgelopen jaar voor dat tikkeltje extra dynamiek zorgden, bekijken we momenteel of het haalbaar is om op zondag een BIOSKOOP FAMILY DAY toe te voegen aan ons programma.

 • BIOSKOOP 2018 - Music Connects
 • BIOSKOOP 2018 - Music Connects
 • BIOSKOOP 2018 - Music Connects

BLOK-UP – PRODUCTIVE, HEALTHY, FUN

Een roadtour langs campussen met nuttige bloktips & tricks – Op 10, 11 en 13 december waren we aanwezig op campus Kantienberg en Stropkaai om de studenten een hart onder de riem te steken voor de komende blokperiode. Productiviteitstips van professionals, gezonde maaltijden en verschillende funbreaks zorgen voor heel wat plezier en een serieuze energieboost. Succes met de examens, may karma be ever in your favor.

 • BLOK-UP 2018 - Music Connects
 • BLOK-UP 2018 - Music Connects
 • BLOK-UP 2018 - Music Connects

Een eerste editie is altijd enorm leerrijk en dit was met BLOK-UP niet anders. De studenten waren blij dat er iets te doen was op de campus maar met alle deadlines in zicht, zat de timing niet echt ideaal. BLOK-UP wordt daarom in 2019 in het begin van het academiejaar georganiseerd. De blok is dan nog ver van hun bed maar goed begonnen, is half gewonnen? Hopelijk met nog meer campussen, nog meer scholen, nog meer steden?

 • BLOK-UP 2018 - Music Connects
 • BLOK-UP 2018 - Music Connects
 • BLOK-UP 2018 - Music Connects

OP NAAR 2019!

Naast vervolgedities van de evenementen die we in 2018 hebben gerealiseerd, hebben we natuurlijk nog een aantal originele concepten op de plank. Veel kunnen we hier nog niet over kwijt en niets is definitief maar we hebben voorlopig ook eind juli en november in onze planning aangeduid. We zoeken hiervoor momenteel een érg schoolse refter en een aantal ondergewaardeerde pleintjes in Gent. Heb je zelf een potentiële locatie in gedachte? Deel het met onze Event Coordinators en wie weet kom je als eerste iets meer te weten!

Ook digitaal zetten we een aantal grote stappen. De aandachtige volgers merkten misschien al op dat BLOK-UP als eerste evenement van Music Connects eigen social media-accounts en een website kreeg. Wel, dat plannen we te doen voor elk concept. Binnenkort volg je dus BIOSKOOP op Instagram, contacteer je MUZIQ via Facebook of registreer je via de website van BLOK-UP. Zo bepaal je welk event voor jou relevant is, welk niet maar we verzamelen ook nog steeds alle info via de – binnenkort nieuwe – website van Music Connects.

Tot slot beginnen we 2019 met een uitgebreide recruitment campagne. Alles wat we hierboven aanhaalden, is het resultaat van een erg gemotiveerd team maar om verder te groeien, zoeken we nóg meer getalenteerde mensen. Blink je uit in wat je doet en zoek je een extra ervaring in de event- en muzieksector, een uitdagend project of misschien gewoon iets plezant om je schouders onder te zetten? Stuur onze Recruitment Coach en schets snel even wat jij voor ons zou kunnen betekenen? Dan bekijken we snel wat wij voor jou kunnen doen.

WE VERGETEN BIJNA HET BELANGRIJKSTE…

Wat vond jij van Music Connects in 2018? Was je aanwezig op één van onze events? Volg je ons online? Zocht je al eerder contact? Welke vraag is nog steeds onbeantwoord? We weten dat niet álles van een leien dakje liep afgelopen jaar, noch zal dit het geval zijn komend jaar en daarom vinden we feedback erg belangrijk. Contacteer ons via Facebook, via Instagram of stuur zeker een mailtje. We zijn benieuwd naar jouw input en hopen dat we met Music Connects ook jou mogen verrassen in 2019. Gelukkig nieuwjaar en tot binnenkort.

Geschreven door
Angelo Vandamme
Managing Director

Heb je een vraag of een opmerking die je graag kwijt wil?

Stuur ons een e-mail via onderstaand formulier en we behandelen je bericht zo snel mogelijk!