Geschiedenis

[2010] Beats At Breakfast + Trash My Stereo = …

Music Connects is ontstaan uit een reeks feestjes tussen 2010 en 2012 die georganiseerd werden door Beats At Breakfast, een toenmalig DJ-project van onder andere Angelo Vandamme. Electro beleefde toen zijn hoogdagen onder de liefhebbers maar echt het grote publiek bereiken deed het in Izegem niet. Om het genre te promoten werd besloten in mei 2010 ‘Trash My Stereo’ te organiseren. Op de affiche stond enkel maar electro en de aanwezige bezoekers hadden zin in meer. In september van hetzelfde jaar volgde snel een tweede editie in de lokale fuifzaal die uitverkocht. Vanaf toen zou er jaarlijks een editie terugkeren in september om het event professioneler aan te kunnen pakken en dus volgde Trash My Stereo 2011, opnieuw een schot in de roos.

[2012] Ongeluk of een gebrek aan ervaring?

Aangezien er grote plannen op tafel lagen voor Trash My Stereo, werd op 4 april 2012 werd vzw Music Connects opgericht door Angelo Vandamme en Olivier Wattel, toen beiden begin de 20. Helaas te grote plannen want de editie van 2012 kon toch niet op het gehoopte bezoekersaantal rekenen en door de hoge kosten was de start van Music Connects een zure pil om door te slikken. Een samenloop van externe factoren, een gebrek aan ervaring en een te ambitieuze visie waren zeker enkele van de oorzaken van een serieuze financiële kater. De eerste editie onder Music Connects werd meteen ook de laatste maar Angelo had de microbe van het organiseren wel te pakken. Hij besloot zich in te schrijven in het hoger onderwijs voor een opleiding Event & Project Management.

[2015] De bal gaat opnieuw aan het rollen

Het oorspronkelijke idee om eerst de studies af te werken vooraleer opnieuw evenementen te gaan organiseren, hield echter geen stand. De opkomende populariteit van student-ondernemerschap en bijhorende ondersteuning, statuut, etc. was voor Angelo een impuls om opnieuw iets te ondernemen. Het bloed gaat waar het niet kruipen kan en Angelo wou dus vooral opnieuw events gaan organiseren. Begin 2015 besloot hij de activiteiten van Music Connects te verleggen naar Gent. Er waren vanzelfsprekend wel heel wat lessen blijven hangen van 2012 en hierdoor lag de focus eerst op het bouwen van een stabiele organisatie, een gemotiveerd team en een uitgebreid netwerk binnen Gent. Evenementen organiseer doe je nu eenmaal niet alleen.

[2017]